Google+ Followers

Thursday, September 12, 2013

kisah jambu batu

Assalmulaikum...

kalau orang mengandung...and tajuk entry fasal makanan mestilah berkait dengan mengidam...errrrrrr mengidam ke??

mengidam la kot..boleh jadi.... satehu aku makan jambu batu ketika hamil ni banyak khasiatnya.... on the way nak balik rumah mak aku (tok bashah) menyatakan hasrat kecik ni kat laki aku...nak makan jambu batu...

masa preggy DA dulu laki aku jenis tak layan sangat aku nak makan apa...kalau permintaan nak makan minggu ni...lagi dua minggu baru dapat..hahaha apa-apa ja lah sayang oiii..........

puas fikir kat mana ada orang jual buah potong tepi jalan....masa nak makan sangat tu memang tak jumpa..padahal kalau buat tak tahu je banyak bersepah jumpa... bila dah naik jambatan penang mula rasa ummmm........tak dapat dah nak makan buah jambu....

turun je jambatan di tanah besar (seberang prai) nampak lori jual buah baik punya parking tepi tol jambatan...tapi malangnya tak sempat...ok terus berkata dengan nada kecewa...tak pa bukan rezeki kat sini kat tempat lain ada lagi.......

teruskan perjalanan......................................... muka macam siput sedut hehe...pastu dah jauh dah ni..tetiba laki aku turn balik,aku tanya nak p mana, dia cakap hanfon tertnggal dekat rumah ibu (tok ibu).......waaaaaaaaaaaaa dah jauh kot, mau patah balik ka? aku fikir tak mungkin...aku kol hp dia..ada je bunyi..oooooooooooooooooooo tipu hehehe

rupanya patah balik ke lori yang jual buah...aku kata kalau patah balik buah jambu tak kan sia-sia ja...hehehe........... nasib baik ada...tak sangka permintaa kali ni di tunaikan tq sayang... elehhh jambu batu je pon..eh biar la..aku hargai tau....

gambar ehsan dari google...




2 comments:

  1. kalo terigin nak makan pastu tak dapat time peknen ni bole menangis dibuatnye...sedih benoo la rasanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...buruk kn perangai..kikiki bnda kecik pn jd beso time preggy ni

      Delete