Google+ Followers

Thursday, September 12, 2013

kisah jambu batu

Assalmulaikum...

kalau orang mengandung...and tajuk entry fasal makanan mestilah berkait dengan mengidam...errrrrrr mengidam ke??

mengidam la kot..boleh jadi.... satehu aku makan jambu batu ketika hamil ni banyak khasiatnya.... on the way nak balik rumah mak aku (tok bashah) menyatakan hasrat kecik ni kat laki aku...nak makan jambu batu...

masa preggy DA dulu laki aku jenis tak layan sangat aku nak makan apa...kalau permintaan nak makan minggu ni...lagi dua minggu baru dapat..hahaha apa-apa ja lah sayang oiii..........

puas fikir kat mana ada orang jual buah potong tepi jalan....masa nak makan sangat tu memang tak jumpa..padahal kalau buat tak tahu je banyak bersepah jumpa... bila dah naik jambatan penang mula rasa ummmm........tak dapat dah nak makan buah jambu....

turun je jambatan di tanah besar (seberang prai) nampak lori jual buah baik punya parking tepi tol jambatan...tapi malangnya tak sempat...ok terus berkata dengan nada kecewa...tak pa bukan rezeki kat sini kat tempat lain ada lagi.......

teruskan perjalanan......................................... muka macam siput sedut hehe...pastu dah jauh dah ni..tetiba laki aku turn balik,aku tanya nak p mana, dia cakap hanfon tertnggal dekat rumah ibu (tok ibu).......waaaaaaaaaaaaa dah jauh kot, mau patah balik ka? aku fikir tak mungkin...aku kol hp dia..ada je bunyi..oooooooooooooooooooo tipu hehehe

rupanya patah balik ke lori yang jual buah...aku kata kalau patah balik buah jambu tak kan sia-sia ja...hehehe........... nasib baik ada...tak sangka permintaa kali ni di tunaikan tq sayang... elehhh jambu batu je pon..eh biar la..aku hargai tau....

gambar ehsan dari google...




Saturday, September 7, 2013

First time scan

Assalamualaikum....

quality gambar kurang memuaskan
Alhamdulillah dah scan baby dalam perut ibu... syukur sangat dah nampak memang wujud satu lagi nyawa dalam rahim aku. masih jauh perjalan kami... semoga di permudahkan ya Allah...

ikut kiraan aku yang tak berapa nak arif tentang selok belok kandungan ini telah berusia 8 minggu...masa scan doc estimate size baby dalam 9 minggu.. Alhamdulillah..bukan apa cuma risau baby kecil dari sepatutnya. aku kan sekarang nak cover 3 orang (Along cheeewahh.....baby dan ibu).

pastu baru aku tanya doc.

aku: dah ada heartbeat? 
doc: kata belum ada...
aku: ermmm..bukan sepatutnya dah ada ka? cuak!!!
doc: ok sat....(sambil godek2 di perut)..
aku: sepatutnya week keberapa ada heartbeat
doc: sepatutnya dah ada la...
aku: cuak T_________T!!
doc: ha.......tu dah ada pun....
aku: senyum dalam hati lega sangat syukur Alhamdulillah

lagi 3 minggu baru nak buka buku pink... agak-agak la kan, misi dekat kkia nak bising x? bising ke tak bising biar je la...siapa mampu nak melawan kehendak Allah..rezeki tak ternilai bagi kami suami isteri.... hal isu kewangan aku tetap yakin dengan Allah, inshaaAllah setiap Anak yang lahir ke muka bumi ni dah tertulis rezekinya....

ok...itu sahaja nak update perkembangan baby in my tummy....perut ibu belum berkembang...rasanya kali ni lagi mudah kembang la..sebab selulit masa Along masih ada..